Peter Adriaenssens
 kinderpsychiater/Vertrouwenscentrum Leuven

de Golem van Dominiek Savio
september
oktober
november
december
januari
februari
golem op reis
mei
Koen Vanmechelen
Peter Adriaenssens
zuster Jeanne Devos
de boekengolem
de legende
contact
gastenboek
golemnieuwsprof. Adriaenssens kwam bij de inhuldiging van de Golem van Gits  de bouwers een hart onder de riem steken, en droomde luidop van "veel plaatsen waar men denkt  aan kinderen die het niet gemakkelijk hebben"


Door de afwisseling van groepen werd beetje bij beetje de Golem geconstrueerd. Die kreeg ook een bijzondere plaats. " We zouden een rondrit maken met de Golem, of we zouden hem op een plein plaatsen. Uiteindelijk werd hij definitief bovenop een dakterras geplaatst. Toen stelden we pas vast dat hij daar tussen de gevangenis, het gerechtsgebouw, de school en het bureau van zuster Jeanne Devos stond."
Videofragment interview
met Peter Adriaenssens
over de Golem.

Psychiater Peter Adriaenssens van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling sprak Vanmechelen daarover aan." Ik wou het graag op het dak van mijn centrum hebben om het mee in te schakelen in mijn therapie met kinderen", verduidelijkt Adriaenssens.

betekenis van
het beeld
"de golem"

In 2004 werd een Golem op het dak van het Leuvense Vertrouwenscentrum geplaatst.
Kinderen die traumatische dingen hebben meegemaakt, kunnen hun herinneringen onder de vorm van tekeningen of geschriften in bewaring geven aan deze houten reus.
De Leuvens Golem, eerst nog met beide benen op de grond kreeg daarna zijn vaste stek op het dak van het Leuvense Vertrouwenscentrum .
Enkele houtbewerkers
 van Dominiek Savio
gingen de Golem in Leuven opzoeken.
de
"dag van de hoop"

werd
 in
Leuven
gevierd op 14 februari

 pers (1) (2) (3) (4)
(5)

om de tekst te lezen klik op pers (5)

op 14 februari 07 wordt
de "cosmogolem"
website gelanceerd
© MSO1 2006-2007 &